agar agar, 60g
Način uporabe:
Rastlinsko zgoščevalno sredstvo. Za zgoščevanje juh, pripravo pit, krem, glazur za torte in za azijske jedi.
Topnost pri 80ºC. Vrenje ni potrebno. Agar se strdi na sobni temperaturi.
Za 0,5l tekočine ali 500 g sadja uporabite 1 žličko. Za obrnjene pite ali pudinge popolnoma raztopite 2 žlički agar agarja v hladni tekočini in med stalnim mešanjem zavrite. Ko se mešanica začne gostiti, dodajte stepeno smetano.
Sestavine:
agar agar*
*sestavine iz ekološke pridelave
Povprečna hranilna vrednost na 100g:
energijska vrednost (kj/kcal): 775/191
maščob: < 0,5g
od tega nasičene: < 0,1g
ogljikovi hidrati: < 10g
od tega sladkor: < 0,5g
vlaknine: 78,6g
beljakovine: < 0,5g
sol: 0,580g
*naravno prisotni sladkorji
Pogoji shranjevanja:
Hraniti v suhem prostoru.
Rok uporabe:
Na embalaži.
Proizvajalec:
Rapunzel Naturkost, 87764 Legau, Nemčija
Daje na trg:
BIOGAST GmbH, Baldassgasse 3, Dunaj, Avstrija
Država izvora: EU kmetijstvo