Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko dostavne službe DPD ali Pošte Slovenije, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Tarifa za dostavo preko dostavne službe DPD in Pošte Slovenije d.o.o. je enotna za celotno Slovenijo ter je odvisna od teže izdelka. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila.

 

Pošiljk več ne pošiljamo kot navadno pismo, da se le-te ne bi izgubile. Če pa ima kupec željo, mu lahko pošljemo kot navadno pismo oz. paket, vendar pošiljka ne sme biti težja od 2. kilogramov. Za izgubo ne odgovarjamo. NE velja za plačila po povzetju!


Pri naročilu in plačilu po povzetju se vam na blagajni zaračuna strošek odkupnine (1,00 €), pravtako vam kurir ob dostavi zaračuna še strošek provizije (plačilo z UPN nalogom z vrstico OCR), ki trenutno znaša 1,05 € po veljavnem ceniku dostavne službe DPD in Pošte Slovenije.

 
Na željo kupca lahko dostavo izvršimo tudi preko drugih ponudnikov tovrstnih storitev, pri čemer pa organizacijo dostave izvrši kupec, stroški take poštnine pa niso zajeti v predračunu in tudi niso prikazani v izdelavi cene.

Za naročila nad 50 EUR je poštnina brezplačna, v primeru plačila po povzetju se zaračuna le strošek odkupnine (1,00 €) in 
strošek provizije (1,05 €).

Dostava na dom velja za naslednje relacije: Maribor, Bresternica, Kamnica, Limbuš, Pekre, Razvanje, Malečnik, Hoče, Pesnica, Pernica, Šentilj, Miklavž.


Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.


Dobavni rok


Dobavni roki so za vsak artikel navedeni v katalogu naše ponudbe. V primeru omejenih količin (zadnji kosi), pa bo stranka obveščena o kakršnikoli spremembi.
 

V naši ponudbi so postavljeni naslednji dobavni roki:
 

  • Na zalogi: (1-3 dni) za blago v naših skladiščih ali skladiščih naših pogodbenih partnerjev;
  • 5-7 dni: za blago v skladišču dobavitelja;
  • 7-10 dni: za blago v skladišču dobavitelja ali v tranzitu;
  • 3 tedne: blago po naročilu;
  • 45 dni: blago iz uvoza (za specifično in redko opremo, ki ni prisotna na našem tržišču).


V vsakem primeru bo kupec po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za vsako naročilo ali izdelkih, ki niso na zalogi. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil izdelek. Ostale kupce se obvesti o novem dobavnem roku.


Poškodbe pri transportu
 

Kupec je pri prevzemu pošiljke dolžan pregledati njeno vsebnost. V primeru fizičnih poškodb pošiljke, v primeru da manjka njena vsebina in pošiljka kaže znake odprtja, je kupec dolžan celotno pošiljko (paket, zaščitna embalaža, izdelki) reklamirati pri dostavljalcu (t.j. navadno Pošta Slovenija d.o.o.), ki je dolžan rešiti reklamacijo na svoje stroške, če se mu dokaže odgovornost.

Poškodovano pošiljko v nespremenjenem stanju odnesite na najbližjo pošto in izpolnite reklamacijski zapisnik. Prosimo, da o poškodbi pošiljke obvestite tudi naročniško službo Društva Pupillam.


Osebni prevzem blaga
 

Kupec lahko po predhodnem dogovoru kupljen artikel prevzame tudi na sedežu socialnega podjetja Društva Pupillam, pri čemer je dolžan izdelek takoj pregledati in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov poštnine in odkupnine. V tem primeru je možno plačati po predračunu ali na sedežu podjetja z gotovino ali kartico.

Cene vseh izdelkov na spletnem mestu www.zelena-japka.si so prikazane v EUR.