Aleppo milo (190g)

4.90 

TRADICIONALNO ALEPPO MILO Z LOVORJEVIM MILO, BREZ EMBALAŽE (190g) To […]

Ni na zalogi

Opis

TRADICIONALNO ALEPPO MILO Z LOVORJEVIM MILO, BREZ EMBALAŽE (190g)

To milo z zanimivo zgodovino ima edinstvene blagodejne učinke na človeško kožo. Predstavljamo ti ročno izdelano milo iz sirskega mesta Aleppo, ki velja za najstarejše znano trdo milo. Še danes je izjemno priljubljen zaradi svojih naravnih negovalnih, zdravilnih in globoko vlažilnih lastnosti.


Sestavine/INCI: Olea Europaea Fruit Oil, Aqua, Laurus Nobilis Leaf Oil, Sodium Hydroxide.

Zlato rjavo na površini, svetlo do temno zeleno v notranjosti, gladko na dotik in s posebnim zemeljskim vonjem – to je primeren opis finega mila iz povsem naravnih sestavin, lovorjeva in oljčnega olja. Proizvajajo ga že skoraj 4000 let.

Oljčno olje slovi po svojih negovalnih in vlažilnih lastnostih. Lovorovo olje lahko očisti, pozdravi in ​​pomiri problematično kožo ter pomaga pri reševanju različnih kožnih stanj (akne, ekcemi, izpuščaji). Večja kot je vsebnost lovorovega olja, močnejši so koristni učinki.

V nekaterih primerih pa lahko lovorovo olje povzroči alergijsko reakcijo. Naše milo vsebuje 5% lovorovega olja in je primerno za vse, ki imajo raje zelo nežna in povsem naravna mila. To milo je idealno tudi kot prvi poskus, če imate kožne bolezni in bi radi uporabljali izdelke z večjo vsebnostjo lovorjevega olja.

Zaradi svojih izjemnih lastnosti je 100% naravno milo Aleppo primerno za vsakodnevno uporabo in vse tipe kože. Z njim lahko očistite obraz, telo ali intimne dele. Druga priporočena uporaba je nega las, saj pomaga pri obvladovanju kožnih razmer las, vključno s prhljajem (v idealnem primeru v kombinaciji z naravnim balzamom s kislim pH faktorjem).

Sestavine in postopek pridelave so skozi stoletja ostali enaki. Oljčno in lovorovo olje, vodo in natrijev hidroksid kuhamo v ogromnih kadih. Nato temno zeleno milno raztopino vlijemo na površino sušilne komore, kjer ostane, dokler ne postane gosta. Na koncu maso ročno narežemo na kocke in pustimo, da se suši približno šest do devet mesecev, medtem ko je izpostavljena zraku.

To nežno penasto milo so uporabljali v tradicionalnih sirskih zdraviliščih, katerih izvor sega v rimske čase, ko je to ozemlje postalo provinca Rim. Križarji so znanje o proizvodnji alepskega mila prinesli v Evropo, kjer so ga kmalu začeli izvažati. Alepsko milo je bilo navdih za ustvarjanje marsejskega mila. Toda samo originalne sestavine in proizvodni postopek dajejo alepskemu milu edinstvene hidracijske lastnosti.

Milo naj bo na suhem. Če je mokra dlje časa, se na njeni površini tvori gel.


Proizvajalec : TIERRA VERDE s.r.o., Vintrovna 453/3F, 66441
Popuvky, Češka

Distribucija : Zelena Zemlja d.o.o., Zrkovska 46 b, 2000
Maribor