bambusova zobna ščetka – srednje trda

3.60 

BAMBUSOVA ZOBNA ŠČETKA – SREDNJE TRDA Bambusova zobna ščetka za […]

Na zalogi

Opis

BAMBUSOVA ZOBNA ŠČETKA – SREDNJE TRDA

Bambusova zobna ščetka za vsakodnevno nego zob. Ščetine so sestavljene iz najlona, ricinusovega olja, rastlinske plastike in so obogatene z aktivnim ogljem.

Velikost: 18,5 cm.

Št. ščetin: 1140.

Trdota ščetin: srednje trda.

Sestavine: Telo ščetke je narejeno iz Moso bambusa. Ščetine so narejene iz 60 % rastlinskega olja, ricinusovega olja in 40 % najlona.

Nasvet: Ko je ščetka obrabljena, ji odreži glavo in jo vrzi v komunalne odpadke. Držalo lahko uporabiš kot oznako na gredicah.


Ali so bambusove zobne ščetke kompostabilne?

Bambus je naravni material in je zato popolnoma kompostabilen. Vendar pa ščetine niso biorazgradljive in zato še manj kompostabilne. Do leta 1930 je večina zobnih ščetk vsebovala ščetine iz prašičje dlake, kar je še vedno edina možnost, da bi imeli danes 100-odstotno biorazgradljivo zobno ščetko (pod pogojem, da je telo ščetke izdelano iz lesa).


Najlon-4 ščetine?

Nekateri proizvajalci trdijo, da so njihove zobne ščetke narejene iz posebnega najlona 4. Gre za plastično snov, proizvedene iz surove nafte, ki je v določeni meri sposobna biološke razgradnje. Vendar so laboratorijske razmere daleč od resničnih. Poleg tega ta tip najlona ni primeren za uporabo v zobnih ščetkah (namesto tega se uporablja najlon 6).


Ščetine iz bambusa?

Nekateri proizvajalci pravijo, da so njihove ščetine izdelane iz bambusa. Če boš dobil_a takšno zobno ščetko, naredi preprost test: prižgi vžigalico in ščetine izpostavi plamenu. Če so narejene iz najlona in se začnejo topiti, kot če bi bile narejene iz plastičnega materiala, je možna le ena razlaga – res so iz plastike.


Proizvajalec : TIERRA VERDE s.r.o., Vintrovna 453/3F, 66441 Popuvky, Češka

Distribucija : Zelena Zemlja d.o.o. , Zrkovska 46 b, 2000 Maribor