fižol rdeč ledvičast (eko) – RINFUZA

0.53 

FIŽOL – RDEČ LEDVIČAST, 0,53 € / 100 g Sestavine: […]

Opis
FIŽOL – RDEČ LEDVIČAST, 0,53 € / 100 g
Sestavine: rdeč ledvičast fižol iz kontrolirane ekološke pridelave. Lahko vsebuje sledi glutena, sezama, soje in oreščkov.
Fižol ledvičast je odličen vir folne kisline, ter dober vir kalija in magnezija.

Priprava: Fižol namoči čez noč in ga nato temeljito speri pod tekočo vodo. Nato kuhaj na zmernem ognju 60 – 90 minut.

Rdeči fižol podobno kot njegov sorodnik fižol Adzuki, po zadnjih raziskavah spada med živila z največ antioksidanti. Ob bok ga lahko postavimo celo borovnicam . Rdečemu fižolu dajejo njegovo značilno rdečo barvo antocianini, ki so njegovi najbolj aktivni antioksidanti. V rastlini se nahajajo zato, da jo obvarujejo pred mikrobi in insekti, naše telo pa varujejo pred prostimi radikali (odpadnimi celicami kisika) in s tem posledično pred nastankom mnogih bolezni. Antocianini vzpodbujajo krvni obtok in nižajo količino holesterola v krvi. Rdeči fižol prihaja k nam iz Južne Amerike. Je beljakovinsko bogato živilo, ki v kombinaciji z žitairicami nudi telesu vse potrebne esencialne aminokisline. Vsebuje minerale kot so: železo, cink, magnezj, baker, fosfor, kalcij, kalij, mangan in selen ter vitamine iz skupine B. 


Povprečna hranilna vrednost na 100g: 1334kJ/317kcal. Maščobe: <0,2g, od tega nasičene: 0,1g. Ogljikovi hidrati: 40g, od tega sladkorji: 1,2g; beljakovine: 24,2g; sol: 0,05g.
Država porekla: Kitajska

Uvoznik: Nestelberger Naturprodukte, Naarntalstraße 9, 4320 Perg, Avstrija.
Uvoznik za Slovenijo: Biogast GmbH, Baldassgasse 3, 1210 Dunaj, Avstrija.