leča – rumena (eko) – RINFUZA

0.89 

LEČA – RUMENA. 0,89 € / 100 g Sestavine: rumena […]

Na zalogi

Opis

LEČA – RUMENA. 0,89 € / 100 g

Sestavine: rumena leča*, sončnično olje (<0,1%)*, *iz ekološke pridelave.
 

Rumena leča (Lens ensculenta) je v zdravi prehrani izredno cenjena saj vsebuje vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo potrebuje. Poleg tega ima visoko vsebnost vlaknin in beljakovin. Je nizkokalorično živilo, ki zaradi visoke vsebnosti vlaknin odlično pospešuje presnovo, kljub temu pa smo po zaužitju še lep čas siti. Stročnice so odličen vir beljakovin in imajo nizko vsebnost maščob. V kombinaciji z žiti v telesu tvorijo vitamin B12. Pri prehrani so izredno pomembne, zato jih imejmo na jedilniku vsaj dva do trikrat na teden.

Leča je stročnica, ki izvira iz Azije in spada med najstarejše kulturne rastline. Gojiti so jo začeli pred 10.000 leti, v času začetkov poljedelstva. Rastlina za rast ni preveč zahtevna in uspeva v toplih in vročih območjih, kjer ne potrebuje veliko vode. Steblo rastline je poraslo s kratkimi dlačicami, zelene ali vijoličaste barve. Rastlina zraste 25 do 50 cm visoko in razvije cvetove lepe bele barve z vijoličnimi žilami. Strok je kratek, v njem pa so 1 do 3 semena.

UPORABABIO rumena leča je odlična za pripravo raznih zelenjavnih juh, pirejev, prilog, mogoče jo je uporabiti v namazih in raznih solatah.

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Lečo damo v hladno vodo, ko zavre kuhamo še 13 – 15 minut. Solimo šele ko voda zavre.

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Vir: Bufo.


Izvajalec BIO nadzora proizvajalca: TR-BIO-161
Država porekla: Turčija
Rok uporabe: 30. 10. 2024