lio maline (eko) – RINFUZA

LIOFILIZIRANE MALINE, 1,89€/10g Liofilizacija je poseben postopek nizkotemperaturnega sušenja, ki […]

Na zalogi

Opis

LIOFILIZIRANE MALINE, 1,89€/10g

Liofilizacija je poseben postopek nizkotemperaturnega sušenja, ki sestoji iz hitrega ohlajanja živil do nizkih temperatur in ekstrakcije kristalno vezane vode. Liofilizacija temelji na globoki zamrznitvi vode v plodovih kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

Po odstranitvi vode se vsem živilom ohrani okus, struktura, barva, aroma, hranilna vrednost ter seveda vsi vitamini in minerali. Pri sadju se ohrani tudi 100 % sadni delež, brez dodanega sladkorja, konzervansov ali barvil. Postopek zagotavlja neomejen rok uporabnosti živil ob pravilnem skladiščenju v nepredušno zaprti stekleni posodi.

 

Sestavine: maline iz certificirane ekološke pridelave


Prednosti:

  • ohranitev oblikeokusabarvearomemineralovvitaminov in antioksidantov,
  • ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
  • porozen produkt – hitro raztapljanje,
  • liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
  • liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
  • liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike

Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.

Lahko se uporablja za musli in smuti, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.

S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežiine sadne sokove.

Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, …

Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.