Opis
TESTO ZA PICO Z DROŽMI, 230g, zamrznjeno
Sestavine : pšenična moka, droži (pšenična moka), voda, sol, olivno olje. Vsebuje gluten, lahko vsebuje sledi soje.
Hraniti pri temperaturi -18°C. Po odtajanju ne zamrzujte ponovno. Odtajano hraniti v hladilniku do 3 dni.
PRIPRAVA
Hlebček položimo na krožnik, zgornjo stran rahlo naoljimo in pokrijemo, da se ne izsuši. Odtajamo jih v hladnilniku čez noč. Iz hladilnika jih vzamemo 1 uro pred peko, da zagotovimo najboljšo zračnost testa.
PEKA
Pečico segrejemo na max. temperaturo, cca. 10cm pod zgornji rob. Postavimo narobe obrnjen pekač ali kamen za peko pice.
Hlebec v celoti pomokamo in ga postavimo na desko z zaobljenim delom navzgor. S prsti iz sredine potiskamo proti zunanjemu robu, tako da zrak potiskamo v rob. Pustimo 2cm roba, nato testo raztegnemo. Testa ne valjamo, ker tako iztisnemo ves zrak.
Raztegnjeno testo položimo na papir za peko, ga premažemo s pelati, naoljimo rob in ga za 3 min postavimo na segret pekač v pečici, da se testo zapeče bolj enakomerno. Po 3. minutah testo obložimo in pečemo še 3 minute oz. dokler se sir ne stopi.
Proizvajalec : Love2Bake mlinarstvo, Klemen Habat s.p., Grobeljska 11, 1234 Mengeš.