pralni robček (28×28 cm)

1.90 

PRALNI ROBČEK IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA (28 x 28 cm), 1 […]

Opis

PRALNI ROBČEK IZ ORGANSKEGA BOMBAŽA (28 x 28 cm), 1 kom

Mehak in nežen ob vsaki uporabi. Z razliko pri uporabi papirnatih robčkov, pri bombažnem po vsakem pihanju ne puščamo klorirano beljenih odpadkov. Poraba vode za izdelavo papirnatega robčka za enkratno uporabo je 2 litra, medtem ko je poraba vode ob eni uporabi bombažnega (izdelava + pranje) 0,5 litra. Robček lahko uporabimo približno 520-krat.
Velikost: 28 x 28 cm
Sestavine: 100% GOTS-ceritificiran organski bombaž

Barva: Natur

ZAKAJ BIO BOMBAŽ?
Bio/eko/organski bombaž se goji na ekoloških kmetijah, ki se osredotočajo na gojenje hrane in bombaža v skladu z jasno določenimi pravili, od semena do končnega produkta, vključno s šivanjem. Pri gojenju in pridelavi je prepovedano uporabljati strupene kemikalije, ki povzročajo zastrupitve kmetijskih delavcev in škodujejo okolju, vključno z gensko spremenjenimi ogranizmi.
Bio bombaž ne nosi alergije ob njegovi nošnji.
Bio bombaž za razliko od sintetičnih tkanin (poliester, flis) ne sprošča plastičnih mikrovlaken, ki končajo v rekah in morjih. Ti plastični mikrodelci onesnažujejo vodo in tla, škodujejo živalim in včasih tudi pristanejo na naših krožnikih.


CERTIFIKAT
Organski bombaž je pridelan, proizveden in certificiran v skladu s standardi mednarodne organizacije GOTS. Ti standardi določajo metode, ki se nanašajo na gojenje bombaža, njegovo nabiranje, proizvodnjo oblačil in  drugih tekstilnih izdelkov, vključno z barvami, niti in gumbi, ob upoštevanju socialnih in delovnih pogojev delavcev.

Proizvajalec : TIERRA VERDE s.r.o., Vintrovna 453/3F, 66441
Popuvky, Češka

Distribucija : Zelena Zemlja d.o.o., Zrkovska 46 b, 2000
Maribor