riž – jasminov beli (eko) – RINFUZA

0.69 

JASMINOV BELI RIŽ, 0,69€ / 100g Sestavine: jasminov riž iz […]

Opis
JASMINOV BELI RIŽ, 0,69€ / 100g

Sestavine: jasminov riž iz ekološke pridelave.

OSNOVNI PODATKI: BIO Jasminov beli riž  je iz Tajske in se uradno imenuje Hom Mali riž. Hom pomeni” nežen vonj” , mali pa pomeni ”belo kot Jasmin”. Ta riž se pobira le enkrat na leto in ima rahel vonj. Počasna rast in posebno okolje ustvari dragocen riž visoke kakovosti in okusa. Jasminov riž se uporablja na Tajskem le za posebne priložnosti in med kuho napolni prostor z nežnim vonjem. Poreklo Jasminovega riža je iz Tajske in se uradno imenuje Hom Mali riž. Hom pomeni” nežen vonj” , Mali pa pomeni ”belo kot Jasmin”. Ta riž se pobira le enkrat na leto in ima rahel vonj. Počasna rast in posebno okolje ustvari dragocen riž visoke kakovosti in okusa. Jasminov riž se uporablja na Tajskem le za posebne priložnosti in med kuho napolni prostor z nežnim vonjem. 

UPORABA: Zaradi rahle lepjivosti je jasminov riž primeren za jedi, ki jih jemo s paličicami. Lepo se poda k azijskim sladko-kislo pekočim jedem, tako vegeterijanskim, mesnim in ribjim. 

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: Razmerje med rižem in vodo je 1 : 2 (ena enota riža, dve enoti vode) oziroma 1 : 1,5, če riž prej namočimo. 

Po odprtju izdelek dobro zaprite, hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj tako izdelek ohrani svojo kvaliteto tudi po odprtju.

Povprečna hranilna vrednost na 100g: 1527kJ/365kcal. Maščobe: 0,7g, od tega nasičene: 0,2g. Ogljikovi hidrati: 79,9g, od tega sladkorji: 0,1g. Prehranske vlaknine: 1,3g; beljakovine: 7,1g; sol: 0,01g.
Izvajalec BIO nadzora proizvajalca: NL-BIO-01; Kmetijstvo EU.
Država porekla: Tajska