sezamovo olje, 250ml

8.49 11.99 

HLADNO STISKANO SEZAMOVO OLJE, 250ml Hladno stiskano sezamovo olje Afrotera […]

Opis
HLADNO STISKANO SEZAMOVO OLJE, 250ml

Hladno stiskano sezamovo olje Afrotera se pridobiva z mehanskim stiskanjem sezamovih semen. Postopek pridelave s hladnim stiskanjem najboljših semen zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti olja. Olje ne vsebuje konzervansov in ima nežno aromo in okus po sezamu.

Primerno je za uživanje in zunanjo uporabo. Je zelo odporno na visoke temperature. Uporablja se za kuho in peko ter pripravo solat in raznih hladnih jedi.

Hladno stiskano sezamovo olje se uporablja tudi za nego kože, saj jo pomirja, mehča in obnavlja. Odlično se obnese kot masažno olje. Še posebej je primerno za suho, napeto, kožo podvrženo stresu, za luskasto kožo in celo za kožo s celulitom, za prijetno počutje in intenzivno oskrbo le-te.

Nekaj možnosti uporabe hladno stiskanega sezamovega olja:

Prehranski dodatek: 1 čajna žlička sezamovega olja 3x na dan.

V kuhinji: Uporabljamo ga za solate in najrazličnejše namaze iz stročnic, kuhanje, cvrtje in peko

Mazilo: olje kapnimo med dlani, razmažemo in uporabimo kot mazilo ali masažno sredstvo. Olja nikoli ne nanašamo direktno na kožo!

Lasje: nanesite po celotni dolžini las, vmasiramo in pustimo nekaj ur ali čez noč.


Sestavine: 100% hladno stiskano sezamovo olje (Sesamum Indicum Seed Oil)

Poreklo: Burkina Faso

Shranjevanje: v temnem prostoru; po odprtju hraniti v hladilniku

Hranilna vrednost na 100 ml (93 g): Energija 3441kJ / 837kcal, maščobe 93g, od tega nasičene maščobne kisline 16g, enkrat nenasičene maščobne kisline 40g, večkrat nenasičene maščobne kisline 37g, ogljikovi hidrati 0g, beljakovine 0g.

Proizvajalec/uvoznik: Afrotera, Litostrojska cesta 9, 1000 Ljubljana.