sojini koščki (eko) – RINFUZA

0.99 

FINI SOJINI KOŠČKI 2 – 5mm. 0,99€/100g   OSNOVNI PODATKI: […]

Opis

FINI SOJINI KOŠČKI 2 – 5mm. 0,99€/100g

 

OSNOVNI PODATKI: BIO sojini koščki so odlična rastlinska alternativa mesu. Sojine koščke, pogosto imenovane tudi sojino meso, pridelujejo iz sojine moke ali proteina, ki vsebuje minimalno 50% beljakovin. BIO sojini koščki so izdelani iz ekološko pridelane soje (Glycine max). Sojo najprej stisnejo, da ji odvzamejo maščobo, jo segrejejo na visoko temperaturo in s strojno pomočjo oblikujejo različno velike koščke, ki jih nato dehidrirajo. Suhi koščki imajo zelo dolg rok trajnja, več kot eno leto, ko pa so enkrat namočeni se lahko pokvarijo v nekaj dneh. BIO sojini koščki ne vsebujejo glutena in so primerni v vegetarijanski, veganski prehrani in v prehrani ljudi, ki so preobčutljivi na gluten.

 

UPORABA: Sojine koščke lahko uporabljamo kot veganski nadomestek za vse vrste mesa, saj imajo zelo podobno teksturo in beljakovinsko sestavo kot živalsko meso. Pred uporabo jih je potrebno namočiti in začiniti po okusu, saj imajo nezačinjeni nevtralen okus po stročnicah. Iz sojinih koščkov lahko pripravimo jedi iz mletega mesa kot so mesne kroglice ali čili z mesom (chilli con carne).

 

PRIPRAVA IN SHRANJEVANJE: BIO sojine koščke je potrebno pred uporabo namočiti (rehidrirati) in začiniti po okusu. Željeno količino sojinih koščkov enostavno prelijemo s primerno količino tople vode (toliko, da se namočijo in ne razmočijo), začinimo in pustimo stati nekaj minut, da postanejo mehki. Po odprtju izdelek dobro zaprite in hranite na suhem, hladnem in temnem mestu, saj bo tako izdelek ohranil svojo kvaliteto tudi po odprtju.

 

Sestavine: Sojini koščki iz kontrolirane ekološke pridelave.

Kljub skrbnemu čiščenju pakirne linije lahko vsebujejo sledi: indijskih oreškov, mandljev, arašidov, lešnikov, sezamovih semen, soje in dugih žit z glutenom.

 

Povprečna hranilna vrednost na 100g:

Energijska vrednost 1478 kJ / 352 kcal

Maščobe 7,5 g

– od tega nasičene maščobe    1,2 g

Ogljikovi hidrati 14 g

– od tega sladkorji 7,7 g

Prehranske vlaknine 14 g

Beljakovine 50 g

Sol 0,03 g

Rok uporabe: 01.07.2023

Distribuciija: Bufo Eko, Celje.