Spirulina suha Eko Janez – v prahu

29.90 

SPIRULINA SUHA EKO JANEZ – V PRAHU, 100 g   […]

Ni na zalogi

Opis

SPIRULINA SUHA EKO JANEZ – V PRAHU, 100 g

 

Prehransko dopolnilo. Nadzirano sušena pri nizkih temperaturah in skrbno zmleta, da se ob kombinaciji s hrano in pijačo hitro raztopi. Eko spirulina v prahu, pridelana v Sloveniji.

Spirulina, ali modro zelena alga (Arthrospira platensis), je superhrana z najvišjo koncentracijo funkcionalnih hranil do sedaj odkrito v katerikoli hrani, rastlini, žitu, zelišču…Zato ni presenetljivo, da vesoljska agencija NASA spirulino uvršča med pomembnejši del prehrane astronavtov v času misij v vesolju. Ne le, da je preprosta za uživanje in glede na svojo bogato hranilnih vrednosti zavzame izjemno malo prostora, je tudi hrana, ki opazno povečuje raven energije, pomaga telesu odvajati toksine in je neverjetno lahko prebavljiva. Ni razloga torej, da ne bi te vesoljno dobre hrane uvedli v reden jedilnik tudi na zemlji in začeli uživati v dnevih polni energije in zdravega počutja.

KAKŠNE SO KORISTI UŽIVANJA SPIRULINE?
Spirulina je najbogatejše beljakovinsko živilo, saj vsebuje kar 68% beljakovin. Znanstvene raziskave iz dneva v dan odkrivajo nove pozitivne lastnosti na človeško telo.

Spirulina vsebuje esencialne aminokisline, ki jih naš organizem ne more proizvajati, zato je še posebno priporočljiv dodatek prehrani vegetarijancev in veganov.

KAKO PA NAJ SPIRULINO UPORABIM?
Uporaba: Spirulino v prahu lahko uživate samo ali pa jo preprosto vmešajte v kozarec vode, najljubši smoothie, sok, jogurt, dodajte jo h kosmičem, solati ali z njo popestrite svoje najljubše specialitete. Priporočen dnevni odmerek je 5g (približno ena čajna žlička).

Shranjevanje: Hranite v temnem in suhem prostoru, po uporabi embalažo dobro zaprite. Kliknite tukaj za enostavne recepte s spirulino.

Sestavine: 100% spirulina, nadzorovano pridelana v Sloveniji. Vsebuje naravno prisotne sulfite.
Poreklo: Slovenija.
Veganski izdelek.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Shranjujte nedosegljivo otrokom.

Povprečna energijska vrednost na 100 g
Energijska vrednost: 366 kcal/100g (1548 kJ/100g)
Beljakovine / proteins: 68,5 g
Fikocianin / phycocyanin: 13 g
Ogljikovi hidrati / carbohydrates: 9,8 g (od tega sladkorji 0,2 g)
Maščobe / fats: 5,85 g
Sol / salt: 0,94 g
Magnezij / magnesium: 270 mg
Železo / iron: 74 mg
Vitamin B6: 15,7mg
Vitamin E: 5,5 mg

Proizvaja: Eko Janez, Struževo 7, 4000 Kranj