suhi ananas – RINFUZA

2.50 

SUHI ANANAS, 2.50€/100g Naš suhi ananas je: nežveplan in nesladkan […]

Na zalogi

Opis
SUHI ANANAS, 2.50€/100g

Naš suhi ananas je:

  • nežveplan in nesladkan
  • sladko-kislega okusa
  • nežno posušen in sočne teksture
  • odličen zdrav prigrizek
Suhi ananas je dehidriran pri temperaturi, nižji od 45 stopinj. Zato tekstura ananasa ostaja naravna, okus  koncentriran, hranilne lastnosti ananasa pa ohranjene. Je brez žvepla, sladkorjev in drugih dodatkov. Vsebuje tudi precej vlaknin. Ananas v kateri koli obliki ​​prispeva k boljši prebavi.

Se tudi vam zdi, da je sveži ananas kisel, da vas pečejo usta in ga je moteče lupiti, olupiti in očistiti? Prvima dvema težavama se je enostavno izogniti, ko je sadje – tako kot naš predelani ananas – obran zrel. Vse, kar vam preostane, je, da odprete paket in uživate v polnem okusu našega ananasa.

Posušeni koščki ananasa so sladko-kislega okusa in so odličen zdrav prigrizek.


Nekaj zanimivosti o ananasu:

Ananas spada v družino Bromeliaceae. Danes ga gojijo – nenazadnje zaradi velikega povpraševanja – v tropskih regijah po vsem svetu zaradi velike priljubljenosti in sočnosti. Ananas potrebuje temperaturo med 24 in 30 stopinj Celzija. Temperature pod 20 stopinj lahko ovirajo njegovo rast. V ključni fazi, ko plodovi dozorijo, lahko temperature pod 21 stopinj povzročijo motnje zorenja, ki se kažejo v rjavih pegah na plodu. Poleg tega ananas uspeva v okolju z vlažnostjo okrog 60%. 

Sestavine: 100% suhi ananas. Hraniti v tem prostoru na sobni temperaturi. Hranilna vrednost na 100g: energijska vrednost 259kcal/1097kJ, beljakovine 0.4g, ogljikovi hidrati 63g, maščobe 0.2g, prehranske vlaknine 5.5g.

PorekloBurkina Faso.

Proizvajalec/uvoznik: Afrotera, Litostrojska cesta 9, 1000 Ljubljana.