Opis
VEGE PLESKAVICA EKO – 1,40€ / 100g
Sestavine: pšenična moka s kalčkom*, krušne drobtine* (pšenična moka, sol, kvas), ovseni kosmiči*, pšenična moka*, sončnična semena*, lanena semena*, sezamova semena*, česen v prahu*, sušena čebula*, sladka paprika*, curry*, morska sol, rožmarin*, bazilika*, poper*.
*iz nadzorovane ekološke pridelave SI-EKO-002 kmetijstvo EU/izven EU
Lahko vsebuje sledi mandljev in volčjega boba.
Hranilna vrednost v 100 g: energijska vrednost: 1665 kJ / 395 kcal; maščobe: 10,66 g, od tega nasičene maščobe: 1,52 g; ogljikovi hidrati: 59,5 g, od tega sladkorji: 2,5 g; beljakovine: 13,32g, sol: 2,7 g.
Iz zmesi Vegepleskavica pripravite polpete, pleskavico za burgerje, čevapčiče, nadev za pico, vege-bolonjsko omako,… in navdušite svojo družino in prijatelje. Zmesi dodajte 1,5 dl vode – premešajte – pustite 5 min in že pečete. Servirajte in uživajte v gurmanskih okusih. Iz 200 g zmesi + vode dobimo ca. 6 kom Vegepleskavic.
Kako uporabim Vege pleskavico v kuhinji?
Vege pleskavica se dobro poda kot priloga jedem, seveda pa je lahko tudi samostojna jed. Ne le, da lahko iz mešanice oblikujete razne polpete, pripravite lahko tudi kroglice, čufte, rastlinsko pleskavico za v burger, sendvič ali zelenjavni zrezek. Zmesi Vege pleskavica lahko poljubno dodajate nove začimbe ali svežo zelenjavo (npr. bučke, korenček, blitvo, špinačo,…) ter izpeljete kreacije po vaši meri. Zmes lahko uporabite tudi za zgostitev ali obogatitev juh ter drugih jedi. Takoj pripravljeno in uživaško dobro!
Varianta: Pripravljeni masi dodate 2 čajni žlički čemaževega pesta in vaš burger ali polpet bo postal nova specialiteta.
Okus, ki vam je bil vedno všeč
Pleskavica je pojem dobrega okusa in mojstrskega začinjanja. Take jedi obožujemo, čeprav ne koristijo niti našemu telesu, niti živalim in naravi. Ne bi se jim radi odpovedali. In kako lahko rešimo ta problem?
Vegepleskavica vam prinese priljubljene okuse, za vaše telo pa ni ogrožujoča
Gotovo se dobro spomnite užitka zlato-rumeno zapečene polpete ali pleskavice: nežno hrustljava, z okusom, ki osvoji vsako vašo brbončico. Iz grižljaja v grižljaj bolj uživate. Prijetni okusi se razlivajo po vaših ustih. Občutite jih v vsaki celici. Za te užitke poskrbijo prave začimbe.
In Vegepleskavica ima prave začimbe!
Poskrbijo za okuse, ki so vas osvojili. Razvajajo vas. Polepšajo vam malico, kosilo ali večerjo. V klasični kombinaciji z ajverjem in čebulo ali v gala večerji z izvirnimi prelivi. Kot del hladnega bifeja in v bogato napolnjenem burgerju na poti.
Kako se obnaša v želodcu?
Lahko je pojeste toliko, da vam bo gledala iz ušes, pa boste še vedno živahni in polni energije. V Vegepleskavici namreč ni holesterola, niti živalskih maščob, ki grozijo vašemu telesu. V želodcu ne bo teže. Tudi ne slabega občutka, da ste si škodovali. Uživali boste v občutku moči in pravih odločitev.
Kako je mogoče doseči tako dober okus brez obremenjevanja telesa?
Skrivnost je v sestavinah. Vegepleskavica je narejena iz semen in žit, ki so pridelana brez strupov. Vsa semena so uporabljena cela. Nobenih ekstraktov in nič izplakovanja. Dobite vse sestavine celotnega zrna – tudi tiste najdragocenejše, ki so v kalčku in ovoju. Za okus pa poskrbijo mojstrsko izbrane naravne začimbe – brez vsakega E-ja. Zakaj je dragoceno, da Vege pleskavica vsebuje moko s kalčkom, si lahko preberete na naslednji povezavi. Ekološke sestavine prihajajo delno tudi iz živalim in naravi prijaznega kmetijstva.
In kako hitro jo lahko pripravite?
Praktično takoj. Vsebino vrečke zmešate z 1,5 dl vode in pustite 5 – 10 min. Oblikovane pleskavice na hitro popečete po obeh straneh in že jih lahko servirate. Zraven oblike pleskavice ali polpetov, lahko oblikujete tudi čevapčiče, kroglice, čufte,… 1 zavitek zadošča za 2 do 3 osebe.
Kaj pa svetujejo naši izkušeni kupci?
Gospa, ki je nad Vegepleskavico zelo navdušena in jo pogosto pripravlja svoji družini, nam je poslala svoj nasvet, kako Vegepleskavice najhitreje spečete. Z njenim načinom se izognete zamudnemu oblikovanju z rokami:
Z vročo naoljeno žlico položite kupčke mase na vroče olje in jih potapkate do debeline, ki vam ustreza. (Njej se najbolj obnese debelina približno 7 milimetrov). Med delom žlico čim večkrat potopite v vroče olje.
Popečete do zlato-rumene barve, jo obrnete, popečete še po drugi strani in Vegepleskavica je pripravljena.
Kako preprečite leplenje mase na dlani?
Če kljub vsemu pleskavice raje oblikujete z rokami, skrbite, da imate roke ves čas mokre. Tako se vam masa ne bo prijemala na roke. Praktično si je poleg sklede z maso za pleskavice postaviti še skodelo z vodo za pomakanje rok.