Začetek
nas pelje v ustanovitev Pupillama, društva za razvoj potencialov. Zamisel se je porodila Iris, ki verjame, da
je v vsakem izmed nas potencial, da ustvarja in deluje v smislu dobrega za vse
nas, naravo in živali. Korak k temu je čiščenje doma oziroma prostorov na
ekološki način, torej brez nevarnih kemikalij, ki škodijo našemu zdravju in
naravi.

Na poti
ji stojim ob strani. Sem njena hči, Tina.

                                                         

Obožujem potovanja in odkrivanja novih gurmanskih okusov. Zaljubljena sem v naravni način življenja. Z veganstvom sem se navadila brati deklaracije, ki razkrivajo velike vsebnosti škodljivih kemikalij, ki jih zaužijemo, vdihnemo in vpijemo skozi kožo. Odkar sem mamica, je to postalo še bolj pomembno. Strmim k vedno bolj zdravemu načinu življenja, kamor predvsem spada prehrana, naravna kozmetika, ekološki pralni, pomivalni in čistilni detergentni ter ostalo. #kupujemodgovorno. S tem sem svoj hobi in posel povezala in ustvarila tole trgovino (Eco Green Apple), kjer je možno kupiti izključno le “Zero Waste”, ekološke, veganske in “Cruelty-Free” izdelke. Hvaležna sem vsakomur izmed vas, ki me s svojim nakupom podpirate. Hvala. ❤︎

Zelena japka je torej blagovna znamka, ki želi naravo ponovno ogrniti v zeleno, z izdelki prijaznim človeku, živalim in naravi, z izdelki iz ponovne uporabe (reuse) ter zmanjšati število (plastične) embalaže … Smo “Zero Waste” trgovina (brez odpadkov), ki ponuja izključno le ekološke in veganske izdelke, ki niso testirane na živalih.

Ko bo vsak človek deloval v skladu s svojo najmočnejšo točko, v skladu s svojimi visokimi vrednotami in poslanstvom, se bo spremenila tudi naša družba in okolje za bivanje in delo. In ni več daleč ta dan … odvisno je od nas in tudi od vas, kako se odločimo delovati.


KO SVA SPOZNALI YELLOW&BLUE (Tierra Verde), SE JE ZAČELA RAZVIJATI ZELENA JAPKA …

Skupaj
sva se leta 2015 odpravili na adventni izlet v Bratislavo. Spremljali sta naju še
moji (mlajši) sestri. Da imamo ženski izlet. 😉 Tam smo zavile v ulico, kjer je bila dvorana polna
stojnic ekoloških izdelkov in izdelkov iz ponovne uporabe. Na eni izmed stojnic so
promovirali Yellow&Blue, blagovno znamko ekoloških detergentov podjetja
Tierra Verde iz Češke. To so prvi začetki naših skupnih poti. Imamo podobne vizije, ki
jih skupaj vsak s svojim znanjem in močmi ustvarjamo. Leta 2018 so prišli z novo linijo izdelkov – Casa Organica (izdelki iz organskega bombaža in lesa) in Mama Natura (izdelki iz bambusa), katere lahko najdeš tudi na naši (e-)polici.


KEMIKALIJE (Zveza potrošnikov Slovenije, 2007, 2)

Danes smo bolj kot kdajkoli prej izpostavljeni kemikalijam. V uporabi je okrog 100.000 kemičnih snovi, ki so povsod okrog nas. Po podatkih opravljenih testov se v telesu odraslega človeka nahaja nepričakovano veliko strupenih kemikalij, tudi takih, ki so v Evropi prepovedane že več kot 20 let, kar vzbuja še posebno skrb. Kemikalije se nahajajo v organizmu in vplivajo na naše zdravje, na reproduktivno sposobnost in na zdravje naših potomcev.

Kemikalije lahko povzročijo alergije, vnetja, opekline, poškodbe organov, motnje v delovanju žlez z notranjim izločanjem (nevrološke, vedenjske, razvojne ali reproduktivne poškodbe). Zaradi njihovega delovanja lahko nastanejo novotvorbe, razvijejo se rakasta obolenja in nastanejo genetske okvare. Ker so obstojne (se ne razgradijo), se nalagajo v telesu in okolju (vplivajo na živali, rastline, vodo, zrak, …). So bioakumulativne, zato se vgradijo v človeško ali živalsko telo in se prenašajo iz generacije v generacijo.


Sedež podjetja

Pupillam, društvo za razvoj potencialov, socialno podjetje

Zrkovska cesta 46 B

2000 Maribor


DŠ: SI74461265

Zavezenec za DDV: DA.

TRR pri Hranilnici Lon: SI56 6000 0000 0245 287


Kontakt za informacije in pomoč uporabnikom

E-pošta: trgovina@zelena-japka.si

Telefon: 030 736 476

Cena klica se obračuna na podlagi cenika vašega operaterja.