SPLOŠNI  POGOJI POSLOVANJA 

1.    Splošni pogoji

S temi pogoji se določa poslovanje med nami, upravljalcem www.zelena-japka.si, Društvom Pupillam, so.p., Zrkovska cesta 46B, 2000 Maribor (v nadaljevanju upravljalec) in vami, dragi kupci oz. naročniki (v nadaljevanju uporabnik) v okviru obsega in uporabe storitev spletnega poslovanja ter pravice in obveznosti med uporabniki spletne strani.

2.    Veljavnost splošnih pogojev

Storitve elektronskega poslovanja urejajo že določbe veljavne zakonodaje na področju varstva potrošnikov ter drugih področij, ki se nanašajo na tovrsten način poslovanja in jih ti splošni pogoji samo dopolnjujejo. S spremembo zakonskih določil se lahko spremenijo, dopolnijo ali izgubijo veljavo nekateri tukaj navedeni pogoji. Prav tako ima upravljalec pravico do dopolnitve ali spremembe teh splošnih pogojev, ki pa začnejo veljati z dnem objave na spletni strani www.zelena-japka.si V kolikor uporabnik nadaljuje z uporabo elektronskih storitev, se šteje, da se strinja s spremembami in dopolnitvami. Verjamemo, da bodo spremembe dobre za vse deležnike.

3.    Odgovornost

V našem interesu je skrbeti za ažurnost in točnost podatkov in vsebin na strani www.zelena-japka.si, za kar si bomo prizadevali zagotavljati kot upravljalec spletnega mesta, predvsem glede podatkov o podjetju, izdelkih in njihovih lastnostih, ceni, dostavi, načinu plačila, izvedbi naročila in morebitni reklamaciji in vračilu blaga. 

Upravljalec je na spletni strani uporabil piškotke za nemoteno delovanje strani in ne zbira osebnih podatkov o obiskovalcih. Upravljalec si prizadeva, da je spletna storitev omogočena 24 ur/dan, vseh 7 dni v tednu, če je v okviru njegovih tehničnih ali drugih možnosti. Lahko pa se pojavijo kratke prekinitve ali drugi problemi, pomote oz. napake, za katere pa upravljalec ne more odgovarjati. Upravljalec si pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov, ki  so za namene statistike in ne izdajajo individualne lastnosti obiskovalcev (tudi ne IP). Strežnik uporabljamo preko podjetja Neoserv, ki skrbi za varovanje. 

Upravljalec lahko kadarkoli iz tehničnih, poslovnih ali pravnih razlogov spremeni vsebino svojih spletni strani ali spremeni katere parametre storitev ali jih morda celo ukine brez predhodnega opozorila. Pri objavi lahko upravljalec uporabi tudi fotografije kot primer, brez da predstavljajo ali zagotavljajo lastnosti izdelka. 

4.    Odgovornost uporabnika

Uporabnik je dolžan uporabljati elektronske spletne storitve v skladu z veljavnimi predpisi in v skladu s temi splošnimi pogoji. 

Uporabnik soglaša, da uporablja storitve ali katerokoli elektronsko vsebino spletnega poslovanja na svojo odgovornost. Vsebina in uporaba so uporabniku na razpolago brez katerihkoli drugi jamstev in takšne kot so v trenutku uporabe. 

Uporabnik se obvezuje, da pri uporabi elektronskih storitev ne bo ravnal protipravno ali ogrožal ali poskušal ogrožati (ali k temu nagovarjal tretjo osebo) varnost elektronskih storitev, se zavajajoče ali lažno predstavljal, kršil pravice intelektualne lastnine, brez pooblastila zbiral osebne podatke ali poslovne skrivnosti, prenašal programsko opremo z namenom zlorabe, spreminjal vsebino, obremenjeval ali motil komunikacijo v katerikoli smeri. 

Uporabnik je dolžan uporabljati storitve v svojem imenu in za svoj račun, oz. v imenu tistih, za katere ima pooblastilo. Če nakup opravlja mladoletna oseba, mora predhodno pridobiti soglasje staršev ali skrbnikov. Prav tako uporabnik potrjuje, da je vsak podatek ali dokument, ki ga pošlje ali potrdi, točen in pravilen.

Uporabnik se obvezuje varovati svoje geslo uporabniškega računa in ga ne bo dajal v uporabo ali na vpogled tretjim osebam ter v celoti odgovarja za vsako škodo, ki velja kot direkten ali indirekten dostop ali uporaba njegovih elektronskih storitev predvsem pri uporabi za nakup.

Uporabnik se prav tako zavezuje, da bo upošteval navodila za uporabo proizvajalcev strojne in programske opreme, ter navodil in opozoril upravljalca spletne strani www.zelena-japka.si. V to se štejejo tudi druga strokovna pravila, navodila in priporočila za zagotavljanje najvišje možne ravni varnostnih ukrepov za zmanjšanje tveganj dostopa brez pooblastila ali ogrožanja podatkov in delovanja elektronskih storitev. 

V primeru ogrožanja takoj obvestiti upravljalca spletne strani www.zelena-japka.si. 

Uporabnik ima pravico odpovedati uporabo elektronskih storitev in registracije, ter zahtevati izbris uporabniškega imena in drugih podatkov, ki so bili shranjeni zaradi dostopa do teh podatkov. Ti podatki pa se avtomatsko izbrišejo, če uporabnik svojega računa ne uporablja več kot tri leta.

5.    Varstvo osebnih podatkov 

    a)    Zaupnost podatkov 

    b)    Ravnanje s podatki                                                                                                                                                   

    c)    Soglasje za obdelavo osebnih podatkov

    d)    Omejitve zaradi varstva osebnih podatkov

    e)    Hramba podatkov

6.    Varstvo otrok

7.    Registracija in prijava uporabnika 

8.    Uporabniško ime in geslo   

Za izvedbo nakupa mora uporabnik  opraviti registracijo, s katero se mu dodeli uporabniško ime in geslo. Kot uporabniško ime se uporabi njegov elektronski poštni naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam in ga lahko tudi kadarkoli spremeni. 

9.    Postopek registracije uporabnika 

10.    Veljavnost ponudbe in cene 

11.    Postopek nakupa  

Ob ogledu naše ponudbe po želji dodajate izdelke iz zaloge v svojo “Košarico”, lahko jih tudi odstranite ( v tem primeru kliknete na »Odstranite« – rdeč X ob izdelku) ali spremenite količino naročenih izdelkov  (za izvedbo spremembe kliknete na »Posodobite« – dve modri puščici).  Za nadaljevanje nakupa kliknete na polje “Nadaljujte z nakupom” in po želji dodajate artikle.  Ob zaključku nakupa kliknete “Na blagajno”.

    a)    Vaš naslov 

Odkljukana je opcija za primer, ko sta naslova za pošiljanje računa in pošiljke enaka. Če odstranite kljukico (s klikom), se vam odpre novo polje v katerega vpišete “Naslov za dostavo”. 

    b)    Način pošiljanja

    c)    Način plačila

  • “Plačilo po povzetju”  označite v primeru, da boste poravnali znesek naročila ob dostavi, skupaj s stroškom odkupnine (1,00 €) ter pri kurirju še provizijo v znesku 1,05 €
  • “Plačilo preko spletne blanke oziroma po predračunu”  označite, če želite plačati po predračunu oz. preko spletne banke. Na vašo e-pošto boste prejeli potrditev naročila, na katerem bo naveden naš TRR. V tem primeru vam ne bo treba plačati stroška odkupnine ob dostavi. Dostava je lahko tudi osebni prevzem na lokaciji socialnega podjetja (Zrkovska 46b, 2000 Maribor), priporočena pošiljka (DPD)  ali kot navadno pismo (do 2. kilogramov. Pošta Slovenije).
  • “Plačilu pri osebnem prevzemu” pomeni, da boste znesek poravnali v naši poslovalnici na naslovu: Zrkovska 46b, 2000 Maribor, oziroma po dogovoru na drugi lokaciji in v določenem času. V tem primeru pri dostavi izberite “Osebni prevzem na lokaciji spletne trgovine – 0.00€”.

Po potrditvi polja, da se strinjate s splošnimi pogoji, boste nadaljevali s postopkom nakupa.

Še enkrat lahko pogledate, posodobite ali izbrišete katerega od izbranih artiklov.

    d)    Opomba k naročilu

Vpišete lahko svoje opombe oz. vse kar se nanaša na naročilo. 

    e)    Zaključek nakupa

Za zaključek nakupa je potrebno potrditi polje  “Strinjam se s splošnimi pogoji poslovanja” in “Strinjam se z zasebnostjo in varstvom osebnih podatkov”. Nato kliknete na povezavo “Potrdi naročilo z obveznostjo plačila”.  S tem ste izvršili naročilo. 

Na vaš e-mail naslov boste prejeli potrditveni mail, da smo vaše naročilo prejeli. To ni potrdilo, da je izdelek na zalogi, temveč le potrditev, da je naročilo v sistemu.

S tem je vaš nakup zaključen.

    f)    Preklic naročila – zavrnitev naročila 

Če kupec prejetega predračuna ne poravna v roku 3 delovnih dni, velja naročilo za preklicano. Enako velja tudi, v primeru plačila po povzetju, če kupec ne odgovori na prejeto e-pošto, s katero prodajalec preverja istovetnost osebe, ki je opravila naročilo.

Upravljalec spletnega mesta lahko naročilo zavrne do izdaje potrdila, da je naročilo v obdelavi, če ugotovi, da le-tega ne bo mogel izvesti. O tem  bo nemudoma obvestil kupca in mu v primeru že izvršenega plačila vrnil vplačan znesek, kot v primeru odstopa od pogodbe.

12.    Dobavni roki

 Za blago v skladišču upravljalca je dobavni rok 5 – 7 dni.  Kupec  bo po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za izdelke,  ki tenutno niso na zalogi.

 13.    Poškodbe pri transportu

14.    Pravice in obveznosti ob odstopu od pogodbe

15.    Reklamacije

16.    Avtorske pravice in reševanje sporov