Vege čevapčiči

Sestavine

za 2 osebi

  • 200g pleskavica/polpet Vege & Dobro
  • čebula
  • česen
  • čili
  • poper
  • rdeča paprika v prahu
  • sol
  • soda bikarbona
  • jušna osnova
  • jabolčni kis
  • olivno/sončnično olje
  • 120 ml mlačne vode
Priprava

Mešanici pleskavice/polpetov dodamo čebulo, česen, čili, poper, rdečo papriko v prahu, sol, sodo bikarbono, jušno osnovo, jabolčni kis, olivno/sončnično olje in 120 ml mlačne vode.

Premešamo, pustimo 5 min, da odstoji in potem damo za vsaj 1 uro v hladilnik. Specite v fritezi ali na ponvi.

Nasvet: Vege čevapčiči teknejo hladni ali topli, npr. skupaj z raznimi pomakami, kruhom, pomfritom, krompirjevo solato ali pečeno zelenjavo.